Les over globalisering voor 6 jarigen?

Globalisering slaat nog altijd om zich heen en is een belangrijke ontwikkeling in onze wereld. Het doet veel stof op waaien en levert veel discussie op. Maar waar gaat het eigenlijk om? Kun jij in een zin uitleggen wat het is? Via Google vind je een ingewikkelde definitie:

Globalisering is een toenemend proces van economische, culturele en politieke integratie op mondiaal niveau. Door de openstelling van grenzen tussen landen, kunnen goederen en diensten zich gemakkelijker verplaatsen.

Maar de kunst is om het simpel te houden, als je les geeft aan 6 jarigen in groep 3. Als leraar aardrijkskunde moest ik ook even goed nadenken van dit complexe vraagstuk een eenvoudig dingetje te maken. Het leverde dit uitgangs punt op:

Globalisering is iets dat snel over de wereld verspreid.

Maar ‘iets’ is nog niks en daarom heb ik een dankbaar onderwerp gekozen dat geweldig leeft onder kinderen van groep 3. Met recht een klassiek schoolvoorbeeld van globalisering: McDonalds!

Tevens zijn deze gemotiveerde rakkers dol of getallen, hoe groter hoe beter. Dat komt natuurlijk dat ze voor het eerst leren rekenen, lezen en schrijven. Grote getallen herkennen is voor hen dikke lol en het woord globalisering lezen is een hele uitdaging.
Ik kon mijn lol op met 36.899 vestigingen en 1.9oo.oo0 medewerkers wereldwijd.

Hoe ik de les in elkaar heb gestoken met behulp van werkbladen, digiboard, een Globe en LessonUp vind je hieronder.

Graag deel ik mijn werkbladen en lessen:

2 gedachtes over “Les over globalisering voor 6 jarigen?

Reacties zijn gesloten.