White spots: niet te vinden, die offline plekken

Gisterenavond keek ik een aflevering terug van VPRO’s tegenlicht met als titel ‘Offline als luxe‘. Offline gebieden zijn er niet in Nederland. Wil je echt offline zijn, ga dan maar met de boot naar open zee toe. De aflevering gaat iedereen aan en ik kan hem van harte aanbevelen om terug te kijken (onderaan deze blog).

Het zette mij aan het denken… kan ik er iets mee gaan doen met mijn leerlingen, zij zijn immers veelvuldig verbonden met de cloud. Een stukje bewustwording kan geen kwaad, zeker nu digitaal onderwijs in volle hevigheid is los gebarsten. En dat moet ook wel gaan lukken dankzij de app White Spots die de VPRO heeft uitgegeven.

Met de White Spots-app kun je een visualisatie zien van mobiele en Wifi-netwerken. De normaal onzichtbare ‘cloud’ wordt op deze manier zichtbaar.

Oproep: lesmateriaal over offline zijn…

Denk jij dat het zinvol is om leerlingen te leren offline te zijn? Ik ben op zoek naar collega’s die ervaring hebben met dit thema. Is er bijvoorbeeld lesmateriaal beschikbaar? Alle informatie is welkom. Stuur mij een bericht via LinkedIn of vul onderstaand formulier in. Dank je wel!