Welke basisschool wil een gratis leraar aardrijkskunde? (ik kom echt voor 1 dag)

Begin december viel de nieuwsbrief van ministerie van Onderwijs op mijn digitale deurmat. Daarin stond te lezen dat docenten uit het voortgezet onderwijs nu ook met hun bekwaamheid les mogen geven op de basisschool. Leuk dacht ik! Mooi zo!

Als leraar aardrijkskunde weet ik dat mijn vak een ondergeschoven kind is op veel basisscholen. Dat vind ik wel jammer, het is immers een wereldvak! Ik mag en kan er nu wat aan doen, volgens onze staatssecretaris Dekker.

Ja, leuk…, Maar hoe gaat dat dan? Wat betekent dat voor school en docent?

Het maakt mij heel nieuwsgierig hoe vaak het in de praktijk voorkomt en hoe het voelt om als vakleerkracht een bijdrage te leveren aan ‘uitdagend primair onderwijs’. Want, zo blijkt uit het nieuwsbericht, vakdocenten zijn bij uitstek in staat om leerlingen al op de basisschool iets te leren op een hoger niveau.

Daar kan ik wel mee eens zijn en daarom mijn oproep:

Aangeboden: welke basisschool wil een gratis leraar aardrijkskunde voor 1 dag?

Als je dit aanbod serieus neemt (want dat is toch echt!) en je bent als basisschool wel in voor een nieuwe ervaring, dan kun je mij vinden via LinkedIn! En dan nog iets…

Waarom zie je bij dit artikel een Trilobiet?

Dat zal ik je vertellen: morgen geef ik een een aardrijkskundeles aan kleuters op basisschool ’t Slingertouw over de geologische tijdschaal. Hoe dat afloopt, lees je volgende week.

Een gedachte over “Welke basisschool wil een gratis leraar aardrijkskunde? (ik kom echt voor 1 dag)

  1. Dag Marc, je bent bij mij op school van harte welkom om een dag lessen te geven. Graag zelfs! Onze school staat in het midden van het land, we hebben alle groepen, 3 groepen met alleen hb-leerlingen. Kortom, een mooie uitdaging!?

Reacties zijn gesloten.