Proeftuin in de Vinex-wijk van Eindhoven gaat officieel open

 

Proeftuin Meerhoven opent op zondag 26 maart officieel met een feestelijke plant- en zaaidag. Iedereen is van 10.00 tot 14.00 welkom om mee te helpen en mee te genieten van deze nieuwe collectieve buurtmoestuin op Park Forum Oost.

Proeftuin Meerhoven is een mooie plek om te genieten van de vruchten van de natuur, even aarden en bijkomen van de drukke baan of huishouden. Lekker met de handen in de aarde. Kruiden plukken voor in de thee en wat later in het seizoen wat verse bessen of salade voor je lunch. Wie het leuk vindt, is van harte welkom om mee te tuinieren.

Sprintje trekken

Zondag 26 maart staat overigens in het teken van een sprintje trekken. Figuurlijk dan. Bedoeling is om de tuin alsnog klaar te maken voor haar eerste groei- en genietseizoen. Zo zijn er nog plantbedden te maken, alsook een omheining en het zogeheten avonturenpad moet nog de finishing touch krijgen. Voor wie komt, is er heerlijke warme soep en thee. Maak kennis met de tuiniers. En ontmoet nieuwe vrienden.

Natuur

Voor Proeftuin Meerhoven is met de gemeente Eindhoven een gebruiksovereenkomst afgesloten voor tenminste 4 jaar. De tuin is ontworpen voor minimaal onderhoud en een zo min mogelijke verstoring van de bodem. Geen gegraaf en geen geschoffel dus. Verder wordt in de proeftuin alleen gewerkt met natuurlijke materialen, zoals paddenstoelencompost, tak- en bladafval. Bedoeling is, dat de natuur verder zoveel mogelijk zelf het werk moet doen.

Altijd toegankelijk

Proeftuin Meerhoven ligt op een van de mooiste locaties van het landschapspark dat Meerhoven kent en is goed bereikbaar voor bewoners van Waterrijk, Zandrijk en bewoners, medewerkers en ondernemers van Park Forum West en Zuid. De tuin is overigens altijd toegankelijk voor publiek. Sociaal aspect van de proeftuin is wel, dat de opbrengsten uit de tuin worden gedeeld met de leden, de passanten en de Voedselbank Veldhoven.

  • Lees ook het krantenartikel hiernaast
  • Bezoek ook de website