Visueel aantrekkelijk en veilig e-mailen voor kleuters, kan dat?

In mijn zoektocht om mijn dochter van vijf jaar te laat e-mailen met haar opa en oma had ik een paar eisen: ik wil haar laten kennismaken met berichten sturen op een veilige manier in een omgeving waarin ik haar kan volgen en begeleiden in wat ze doet. Een gewoon e-mailadres (zoals een G-mail) is op zich prima, maar wel erg saai voor een meisje dat houdt van prinsessen en mooie tekeningen maken.

Bericht getekend door Steffi, 5 jaar
Bericht getekend door Steffi, 5 jaar

Ik stuitte op de app Maily. Dit is een berichten app voor kinderen die ook nog eens creativiteit stimuleert. Ondanks dat kinderen geen echt e-m@iladres krijgen, kunnen ze in de app wel tekeningen maken en foto’s nemen.
In de app kan ik als ouder contactpersonen beheren. Zo voeg ik e-mailadressen in van bekende van Steffi en plak ik er een mooie foto overheen. Steffi hoeft alleen maar op de foto te drukken kan beginnen met het tekenen van een creatieve boodschap.

Dankzij de gesloten groep heb ik controle en weet ik welke berichten Steffi ontvangt en verstuurd. Nadeel is dat ontvangers ook de app moeten installeren. Maar het is de moeite waard en je kunt veel instellen en automatiseren. Je je hoeft niet elk bericht goed te keuren, maar dat kun je ook automatisch laten gebeuren.

En het allerbelangrijkste is natuurlijk: vindt Steffi het leuk? Dat mag je zelf beoordelen aan de hand van de mooie tekeningen die ze heeft gemaakt in de app voor opa en oma.

Vind jij het een goed idee dat kinderen zo leren e-mailen?