Jong, slim en offline!

Als je op de spellenbeurs rond loopt kom je een ‘ander slag’ mens tegen. Het kunnen boardgamefreaks, Magicnerds of figuren zijn die denken dat ze nog in de middeleeuwen leven (Waar toe ik mezelf moet rekenen? Geen idee).
Wat iedereen gemeen heeft is dat ze zoeken naar een mooie vorm van ontspanning en vrijetijdsbesteding. Een vriend van mij noemde het escapisten. En dat is zo gek nog niet bedacht, als je bedenkt dat de meeste spellen een mooi verhaal vertellen die je het dagelijkse leven doen vergeten.
En tevens, door het spelen van bordspellen werk je hard aan je 21e eeuwse vaardigheden, zoals logisch denken en ruimtelijk inzicht.

Er was is een spel dat mijn aandacht trok. Het is een ruimtelijke puzzelspel verpakt in het verhaal van de drie biggetjes. Mooie kwaliteit en al geschikt vanaf 3 jaar. Dat leek me wel wat voor Lena (2,5 jaar). Ik raakte in gesprek met de auteur en zijn enthousiasme werkte aanstekelijk. Hij werkt bij Smartgames en heeft meerdere spellen bedacht voor jonge kinderen.
Het spel ‘de drie biggetjes’ is zo’n spel dat werkt aan meerdere vaardigheden, al op jonge leeftijd:

  • ruimtelijk inzicht
  • logisch denken
  • probleem oplossen

Prima materiaal om offline in te te zetten bijvoorbeeld in de les. Maar lijkt me geweldig als ze deze spellen (met begeleiding!) inzetten op het kinderdagverblijf. Slim spul voor jonge kinderen in hun offline wereld!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.